Top seværdigheder på Færøerne

Vestmanna fuglefjelde; Det rige fugleliv, udsøgte klippesider og dybe grotter er bl.a. det, som gør Vestmanna fuglefjelde til en af de mest populære seværdigheder på Færøerne. Sightseeing bådene sejler fra Vestmanna og ud til Seyðskorargjógv, hvor de derfra sejler med nedsat hastighed ind mellem de fritstående klipper, ind i grotterne og tæt op til de omkring 600m høje klippesider, hvor de mange søfugle yngler, her iblandt lunde (søpapegøje), skarv og mallemuk. Lyden af søfugle, havets hvisken, fritstående klipper og sammenspillet mellem de mange farver gør turen til en oplevelse, som sent glemmes!
Turen er omkring to timer, og der sejles til sent ud på aftenen i sommersæsonen.

 

Mykines; Mykines er Færøernes vestligste ø. Dog er det ikke det den er mest kendt for. Her findes nemlig et sandt fugleparadis, hvor der i sommerhalvdelen tiltrækkes i tusindvis af trækfugle. Her kommer du ganske tæt på søpapegøjen, som med sit farverige, berygtede næb blandes blandt de mest populære motiver for fotografering.
Ikke kun det berømte fugleliv er en attraktion på Mykines. Også er der gode muligheder for vandreture, bl.a. til Mykineshólmur, som er holmen vest for Mykines. På turen krydses en gangbro på omkring 40m, over en dyb kløft, som forbinder holmen med fastlandet. Holmen huser også en mindre koloni af suler, som det eneste sted på Færøerne.
De fritstående klipper som omgiver fyret, sammen med det rige fugleliv er næsten et must at opleve, på din rejse på Færøerne.

 

Saksun; Saksun beskrives af mange, som det smukkeste sted på Færøerne, og er et yndet udflugtsmål med den store sandstrand, den smukke beliggenhed, museumsgården og den gamle kirke. Den udsøgte udsigt fra kirken og ud over lagunen, med de mange græstægte huse, er blandt de mest populære fotomotiver.
Saksun, med sine små huse og fire gårde ligger i dalen, ’Saksunardalur’, som strækker sig fra Hvalvík og Streymnes og ud til havet på vestsiden.
Ved lavvande er det muligt at vandre de 2-3km ud mod Atlanterhavet, ved at følge en gammel stenvej på sydsiden af den tilsandede fjord. Dog skal man være opmærksom på høj- og lav vand, da det kun er muligt at gå på sandet to timer inden og to timer efter, at vandet er lavest.
Den nu fredede gård, Dúvugardar fra 1600-tallet er i dag omdannet til museum, som viser de færøske bønders daglige liv i 1820-årene. Museet er åbent for besøg om sommeren og efter aftale.

 

Gjógv; Gjógv er kendt for sin storslåede nature, med den velbesøgte naturhavn, som bygden også er opkaldt efter. Antallet af beboere er begrænset – kun 31 mennesker bor vi Gjógv (2015), men bygden er et populært turistmål, både pga. dens beliggenhed og charme. Især er det de maleriske huse, den flotte natur og landingspladsen, der ligger beskyttet i en slugt, færøsk naturhavn (Gjógv). Landingspladsen var, til 1960 bygdens livsnerve, da vejen kom.
Også er det muligt at besøge det hyggelige guest house, Gjáargardur, hvor frokost og aftensmad kan nydes.
Gjógv tilbyder også gode vandremuligheder. Især er turen til Ambadalur meget gået, hvortil en helt fantastisk udsigt på Færøernes højeste fritstående klippe, Brúgvin, med 188m, kan nydes.

 

Gásadalur; Bygden Gásadalur ligger på vestsiden af øen, Vágar. Gásadalur har et ikonisk færøsk landskab. Den er omsluttet af de højeste fjelde på Vágar. Fjeldet rejser sig bag bygden, og foran falder vandet ud over klipperne og direkte i havet. Dette vandfald hedder Múlafossur. En stejl trappe er hugget ind i klipperne, som fører vandet ned til landingspladsen. Ved havoverfladen er der grotter, som går ind under klipperne.
Også er Gásadalur et populært vandremål. Især er det den omkring 3,5km lange vandretur ad den gamle vardesti, som posten indtil tunnelen blev bygget, benyttede to gange om ugen. Den første del af stigen går langs med fjeldkanten, hvorfra man kan nye udsigten til Sørvágsfjord, Tindhólm, Gásahólm og Mykines.

 

Mikladalur; Er største bygd på øen Kalsoy, og ligger på østkysten overfor Kunoy. Mikladalur er især kendt for sagaen om Sælkvinden, som blev nødt til at efterlade sine børn, for at komme tilbage til havet, hvor hun hørte til. Nede ved strandbredden er der oprejst en tre meter høj statue af Sælkvinden, som står midt i den vindstærke bølgebrydning. Siden 2014, da statuen, lavet af bronze, blev oprejst, har Mikladalur været blandt de mest populære seværdigheder på Færøerne. Absolut et visit værd!Flere af disse oplevelser findes i vores Pakkerejser.

Start typing and press Enter to search